Vad är SEO?

Uppdaterat: 18 okt. 2021

Har du hört ordet SEO förut och undrat vad det är?


SEO (Search Engine Optimization), även kallat sökordsoptimering på svenska. Som kort och gott innebär att man jobbar för att rankas högre på sökmotorer såsom Google Sök eller Bing. Detta gör man genom att jobba med sin text man har på sin hemsida, sina bilder, sina länkar eller produkter (och annat bakgrundsjobb som vi inte behöver gå in på idag

Man jobbar med sökord eller längre meningar (keywords och longtail keywords) som folk troligtvis söker på idag för att nå ut till potentiella kunder men även sina befintliga kunder. (man vill ju inte att de ska gå in och kolla på konkurrenternas sida)

Detta är ett jobb som MÅSTE göras och läggas ner tid på, på grund av dagens konkurrens på sökmotorerna. För hur många kollar på sidan 2 på Google? Inte vi i alla fall!


Vi hjälper er gärna med att hitta era sökord, se hur vi kan jobba med er text på hemsidan samt se över era länkar och bilder mm. Se mer information och pris


Det finns mycket att göra men man måste komma ihåg att sökordsoptimering tar lång tid och är något man måste jobba med kontinuerligt.